Home Pred-ugovorna faza
Pred-ugovorna faza PDF Print E-mail

Troškovna održivost projekta i radni paketi

Koristeći lokalne građevinske  i cijene materijala i u zavisnosti od nivoa projekta koji je dostupan, mogu se sračunati održivi troškovi. Može se tražiti da ovo bude prezentovano u Fazama ili kao jedinstven predlog projekta, a ako se traži protok novca koji daje pregled troškova, on takođe može biti napravljen i predstavljen dajući time mogućnost da se pregledaju finansijske opcije prije nego što dođe do potpisivanja bilo kakvog ugovora.

Analiza vrijednosti

Prije, ili čak u toku ugovora može biti neophodno istražiti potencijalu mogućnost uštede ili mogućnost analize vrijednosti. Ovdje se parametri analiziraju od slučaja do slučaja i vrednuju u kooperaciji sa izvođačima i konsultantima koji su uključeni u projekat i izvještaj sa izvedenim zaključcima o potencijalnim uštedama se prezentuje klijentu. Ako klijent usvoji ovakve opcije one će biti uključene u izvođač / konsultant ugovor koristeći aneks.

Nabavka

Razmatranje klijentove projektne strategije i izvještavanje o najprimjerenijoj strategiji nabavke, bilo da je ona tradicionalna, projektovanje i građenje, građevinski menadžment, ugovorni menadžment, sa cjelokupnom listom dobrih i loših strana predložene strategije.

Tenderski proces

Saradnja sa timom projektanata kako bi se osigurala ispravna projektna informacija uključujući razmatranje bilo kojeg predmjera i predračuna kao dobro odabranog za strategiju nabavke. Priprema tenderske dokumentacije, uspostavljanje dinamike za tendersku proceduru, razmatranje potencijalne kompanije  / konsultanta za raspisivanje tendera. Raspisivanje tendera, nadgledanje tokom tenderskog procesa, koordinacija svakog pitanja koje mogu postaviti kompanije uključene u tender i rad u skladu sa tenderskim procedurama. Jednom kada su sve ponude prikupljene organizacija otvaranje ponuda i osiguravanje potpunog, ispravnog i transparentnog otvaranja, ubilježavanje tenderskih rezultata i pristupanje detaljnoj analizi i poređenju ponuda. Priprema izvještaja i njegovo prezentovanje klijentu sa savjetima i preporukama koji su bazirani na preferencama i kriterijumima koje je postavio klijent.  

Strategija plaćanja

Postavljanje odgovarajućeg procesa plaćanja za konsultante i izvođače uključujući specifične procesne mape i produkciju odgovarajućih sertifikata plaćanja za projektnu upotrebu, osiguravajući da samo radovi koji su izvršeni budu plaćeni i na taj način redukujući rizik za klijenta. Ovo će najvjerovatnije sadržavati implementaciju amoritizacije avansnog plaćanja da bi se osigurao ispravan tok novca za izvođače i konsultante bez izlaganja klijenta finansijskom riziku.

Takođe je moguće da će se tražiti da mali radovi kao što su sitni materijali, administrativna oprema, male opravke i slično budu nabavljeni, a u takvim slučajevima korišćenje uslova standardnog ugovora bi bilo prekomplikovano i oduzimalo bi previše vremena. U takvim bi slučajevima odgovarajući sistem plaćanja malih radova trebao biti ustanovljen.

Ugovori

U zavisnosti od veličine, kompleksnosti i obima nabavke koji je potreban biće izvršena procjena relevantnog ugovora i savjeti o detaljima, sadržaju (specifičnim uslovima) i informacije ugovora će biti prezentovane. Ovo će uključivati i komentare na garanciju za dobro izvršenje posla i na avansnu garanciju da bi se redukovao rizik za klijenta, a osiguralo da izvođač i dalje ima dovoljno sredstava za rad od početka ugovora. 

 

 
 

News

Construction Projects in Montenegro

Montenegro is a country with a huge development potential, and a range of investors have already started or will shortly start building large scale projects on the Adriatic coast, including marinas, exclusive resorts, hotels, luxury residential villages etc. We believe this will open interesting opportunities to highly experienced professionals from construction, real estate management, hospitality and hotel management, or sales and marketing. We are always happy to speak with anyone interested in new career opportunities within this region.    

Read more...
 
New Office in Slovenia
We have opened a new office in Ljubljana. We are up and running, contact us at jobs@connectu.si or check out our contacts.    
Read more...
 
International School in Montenegro
New International School in Montenegro - successfully completed recruitment of the team and newly opened as off September 2010    
Read more...
 
International Construction Jobs
We are growing - grow with us! Wide range of career opportunities for professionals in construction industry.   
Read more...
 
Employment of Foreigners in Montenegro
We can help you with new regulations for employing foreigners in Montenegro.   
Read more...